Orgelfestijn in Grote Kerk Edam

Het tweede concert uit de concertreeks van het Waterlands Orgelfestijn vindt plaats op woensdag 25 juli om 20.00 uur in de Grote Kerk van Edam. Organist Willem Poot laat ons de prachtige klankkleuren van het Barend Smit orgel horen met werken van Sweelinck, Scheidemann, Buxtehude en Bach.

Willem Poot (1950) studeerde orgel bij Albert de Klerk aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Tevens studeerde hij Theorie der muziek. Aan diverse conservatoria was hij jarenlang verbonden als docent Algemene Theoretische Vakken en Muziekgeschiedenis. In Frankrijk gaf hij meerdere malen interpretatiecursussen Nederlandse en Noord Duitse orgelmuziek. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland en maakte diverse radio-, plaat-en CD-opnamen. Hij geeft lezingen en werkt regelmatig als publicist, arrangeur, muziekuitgever en als muziekregisseur / producer van CD-opnamen. Daarnaast doet hij onderzoek in bibliotheekarchieven. Veel onbekende orgelmuziek die hij daar heeft gevonden heeft hij inmiddels uitgegeven, of zal in de komende tijd door hem gepubliceerd worden.
Dit tweede concert van het Waterlands Orgelfestijn begint om 20.00 uur. Toegang: volwassenen 7,50 euro, donateurs en 65+ 5,00 euro en kinderen (onder begeleiding) tot 12 jaar gratis. Het volgende concert in het kader van het Waterlands Orgelfestijn is op woensdag 1 augustus in de Nicolaaskerk te Purmerend met Jan Jansen als organist. Voor meer informatie www.orgelkringwaterland.nlMail deze pagina

Link naar deze pagina versturen per e-mail

Facebook